search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:49
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Τρεις «θετικοί» ναυτικοί, συναγερμός σε πλοίο των Κυκλάδων με 150 επιβάτες

14.10.2020 11:30
limani-peiraias.jpg

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ στο Ε/Γ – Ο/Γ “Διονύσιος Σολωμός” εντοπίστηκαν 3 κρούσματα της covid-19 σε μέλη του πληρώματος (2 στο μηχανοστάσιο και 1 θαλαμηπόλος) σε έλεγχο που έγινε μετά την γνωστοποίηση σχετικών συμπτωμάτων.

Το πλοίο εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα και στην διάρκεια του ταξιδιού μετέφερε 150 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά χωρίς στα ενδιάμεσα λιμάνια να επιβιβαστούν επιβάτες.

Σημειώνουμε ότι στο ίδιο πλοίο ένα ακόμη μέλος του πληρώματος την περασμένη εβδομάδα είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό και ο οποίος βγήκε εκτός πλοίου.

Όπως επισημαίνει η ΠΕΝΕΝ (σωματείο ναυτών) «με το πέρας της θερινής σεζόν οι έλεγχοι έχουν εξασθενήσει, τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία έχουν χαλαρώσει και τα μέτρα προστασίας των Ναυτεργατών είναι ανεπαρκή. Αυτό δείχνει ότι οι ευθύνες ΥΕΝ – Λιμενικού Σώματος και ναυτιλιακών εταιριών είναι δεδομένες και αναμφισβήτητες με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την υγεία των Ναυτεργατών ιδιαίτερα στην επιβατηγό ναυτιλία».

Η ΠΕΝΕΝ θεωρεί αναγκαίο «να επανέλθουν έστω και αυτοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα λιμάνια και στα ακτοπλοϊκά πλοία από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και παράλληλα να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα οι κανόνες, τα ενδεδειγμένα μέτρα αλλά και να εξασφαλιστεί η επάρκεια των κατάλληλων μέσων για την ουσιαστική προστασία της υγείας των ναυτεργατών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47