search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Προκλήσεις επί προκλήσεων από την Τουρκία: Με ταχυτητα πόντισης καλωδίων κινείται το «Oruc Reis»

14.10.2020 13:42
ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για την παράνομη Navtex  - Media

 

Την ώρα που σύσσωμη η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα τεντώνει επικίνδυνα το σχοινί, προχωρόντας κανονικά στα προκλητικά της σχέδια για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο.

Ταχύτητα πόντισης καλωδίων

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε πόντιση καλωδίων για σεισμικές έρευνες παραπέμπει η ταχύτητα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis», σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές. Το σκάφος βρίσκεται νότια του Καστελόριζου, εντός της περιοχής που δεσμεύει η παράνομη τουρκική Navtex συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Οι πομποί του «Oruc Reis» παραμένουν κλειστοί την περισσότερη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες άνοιξαν για λίγο, περί τις 15.00 το μεσημέρι της Τετάρτης. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, το Ορούτς Ρέις βρισκόταν στα 35 ναυτικά μίλια νότια από το Καστελόριζο.
 
Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται ανεπτυγμένες μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθούν την κατάσταση.
 
«Άρχισε η έρευνα»
Σύμφωνα με δήλωση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, το σκάφος έχει φτάσει στην περιοχή που πρόκειται να επιχειρήσει και, όπως ανέφερε, μετά τις χθεσινές δόκιμες, πρόκειται σήμερα να προχωρήσει σε έρευνες.
 
Ο Ντονμέζ, που μίλησε σε ενεργειακό συνέδριο της χώρας, τόνισε στην ομιλία του πως «το “Oruc Reis” έχει φτάσει στην περιοχή που θα δραστηριοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες και σήμερα θα λάβουμε τα πρώτα αποτελέσματα από τους σεισμικούς ελέγχους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Απίστευτος Ερντογάν: Επί τόπου απαντήσεις
Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διάρκεια ομιλίας του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης υποστήριξε: «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε επι τόπου τις απαντήσεις που αξίζουν στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.»
 
Παράλληλα ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα μεταβεί πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα ανακοινώσει νέες πληροφορίες για κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35