search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Συνάντηση εκπροσώπων ΣΥΡΙΖΑ με τη Διοίκηση του ΒΕΑ

14.10.2020 16:05
syriza_1-1.jpg

 

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις με το νέο πτωχευτικό κώδικα, οι αδυναμίες στα κριτήρια επιλεξιμότητας του προγράμματος Εξοικονομώ-Αυτονομώ και η σημασία της διεύρυνσης του θεσμού του ελληνικού σήματος σε περισσότερους κλάδους με στόχο την ενίσχυση της ελληνικότητας των προΐόντων που πωλούνται στη χώρα μας, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και τη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν “σημαντικά ζητήματα”. “Με το νέο πτωχευτικό κώδικα – η συζήτηση του οποίου εισάγεται αύριο, Πέμπτη, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής – δεν προστατεύονται οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις. Επιπλέον, θεσμοθετείται η ρευστοποίηση της περιουσίας φυσικών προσώπων και δεν υπάρχει πλέον καμία προστασία για την πρώτη κατοικία, αντιθέτως, για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση νομοθετεί για τα συμφέροντα των τραπεζών. Τέλος, συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας”, αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι Αλ. Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρης Μαμουλάκης, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, αναπληρωτής τομεάρχης Έρευνας και Τεχνολογίας και Ν. Σκορίνης γεν. γραμματέας ΓΣΕΒΕΕ. Από την πλευρά της διοίκησης του Β.Ε.Α., συμμετείχαν ο πρόεδρος, Π. Ραβάνης, ο α΄ αντιπρόεδρος, Κ. Δαμίγος, ο γενικός γραμματέας, Β. Λιαμέτης, ο οικονομικός επόπτης, ‘Αγγ. Τζίβας, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Χρ. Λούσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, Γ. Βλασσόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39