search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Το νέο υπερ-όπλο της Κίνας είναι πλοίο και μπορεί να καταρρίψει ακόμη και δορυφόρους (Photos &Video)

14.10.2020 16:49
Το νέο υπερ-όπλο της Κίνας είναι πλοίο και μπορεί να καταρρίψει ακόμη και δορυφόρους (Photos &Video) - Media

 

Οι Κινέζοι δείχνουν καθημερινά τα άλματα που έχουν κάνει στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Πρόσφατα έγινε γνωστό το νέο τους υπερ- όπλο. Πρόκειται για ένα αντιτορπιλικό τύπου 055 με την ονομασία The Nanchang. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το πλοίο αυτό όχι μόνο μπορεί να εντοπίσει και να «κλειδώσει» τα λεγόμενα αόρατα αεροπλάνα (stealth), αλλά μεταφέρει πυραύλους που έχουν την ικανότητα να εντοπίσουν δορυφόρο στο διάστημα και να τον καταρρίψουν. 


Το πλοίο έχει εκτόπισμα 10.000 τόνων και καθελκύστηκε από το λιμάνι Γκινγντάο. Το αντιτορπιλικό διαθέτει επίσης 112 κελιά κάθετης εκτόξευσης πυραύλων, 64 στο μπροστινό μέρος του και 48 στο πίσω μέρος. Έχει μήκος 180 μέτρα (590 πόδια) και πλάτος 20 μέτρα (66 πόδια).
Οι διεθνείς παρατηρητές πιστεύουν ότι το πολεμικό πλοίο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τις προσπάθειες του Πεκίνου να αυξήσει τη στρατιωτική του δύναμη από τις ακτές του και στον δυτικό Ειρηνικό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:19