04/03/2021 20:22:03

Παγώνη: 25 θάνατοι σε τρεις μέρες είναι πολλοί

Παγώνη: 25 θάνατοι σε τρεις μέρες είναι πολλοί - Media

 

Με αφορμή το περιστατικό μεταφοράς ενός παιδιού που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, από την Πάτρα στο Παίδων«Αγία Σοφία» στην Αθήνα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο Open κι αναφέρθηκε στις πτέρυγες της Αθήνας που μπορούν να νοσηλευτούν τα παιδιά αν νοσήσουν ενώ επιστεί τη μέγιστή προσοχή στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς ο αριθμός κορωνοϊού είναι σε αυξητική πορεία χωρίς ωστόσο να μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός αυτών.

«Για το παιδάκι που μεταφέρθηκε από το Ρίο στη Αθήνα λόγω covid, το "Παίδων" έχει μεγάλη εμπειρία στα παιδιά με covid. Το παιδί ξεκίνησε με λαρυγγίτιδα, η λαρυγγίτιδα δεν είναι απλή ιστορία» είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε: «Τα παιδιά με covid παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα, αλλά μεταδίδουν κανονικά τον ιό».

Αναφορικά με τη νέα έκρηξη των κρουσμάτων, καθώς χθες καταγράφηκαν 436 κρούσματα με τα μισά σχεδόν (201) να εντοπίζονται στην Αττική, η κ. Παγώνη τόνισε: «Ελπίζω να μην αυξηθούν τα κρούσματα. Δεν είναι αστεία τα πράγματα. Οι 25 θάνατοι μέσα σε τρεις μέρες είναι ανησυχητικοί» τόνισε.

Οσον αφορά στη χθεσινή τοποθέτηση της Αθηνάς Λινού στο Open για τα 20.000 «κρυμμένα» κρούσματα πήρε αποστάσεις, λέγοντας: «Κανένας δεν ξέρει πόσα είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα... ας μην παίζουμε με τους αριθμούς... ο κόσμος έχει κουραστεί».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.