search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: Ο Μητσοτάκης να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις κατά της Τουρκίας

15.10.2020 10:00
5167239.jpg

 

Την ανάγκη να διεκδικήσει και να πετύχει ο πρωθυπουργός κυρώσεις, αλλά και προχωρήσει και στην επέκταση των χωρικών υδάτων άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

«Δεν είναι η ώρα των λόγων πια, είναι η ώρα των έργων. Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα και πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα μη ανοχής περαιτέρω τετελεσμένων ή προκλήσεων», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος και στο επικίνδυνο περιστατικό της Τετάρτης με το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών από τη Βαγδάτη στην Αθήνα.

«Έθεσα εκ νέου το ζήτημα σήμερα», συνέχισε, «ο πρωθυπουργός να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις, στόχο που ο ίδιος είχε θέσει στον εαυτό του για το προηγούμενο ήδη Συμβούλιο και την ανάγκη να προχωρήσουμε στην επέκταση των χωρικών υδάτων άμεσα νότια και ανατολικά της Κρήτης, προοπτικά νότια Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου και στο συγκρότημα Καστελορίζου ξεκινώντας με τα αυτονόητα στις περιοχές αυτές με το κλείσιμο των κόλπων και των γραμμών βάσης».

«Τώρα είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, η οποία πρέπει να γίνει στη βάση συγκεκριμένης στρατηγικής και όχι στο κενό στρατηγικής χωρίς πυξίδα», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48