search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:58
MENU CLOSE

Κίνηση-ματ ετοιμάζει η Ρωσία: «Μετατρέπει» τα Su-34 και σε μαχητικά εναέριας κυριαρχίας (Photos)

15.10.2020 18:43
Σοκ στη Ρωσία: Συνετρίβη μαχητικό εν ώρα εκπαιδευτικής πτήσης - Media
 
Τα Su-34 θεωρούνται ως αξιόπιστα βομβαρδιστικά μέσου βεληνεκούς της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, προερχόμενα από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης και έχοντας λάβει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις, ώστε να παραμένουν μάχιμα ως σήμερα.
Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Izvestia, οι πιλότοι τους ετοιμάζονται να λάβουν ειδική εκπαίδευση, ώστε εκτός από επιχειρήσεις επιθέσεων, να μπορούν να συμμετέχουν και σε αερομαχίες, όπως τα F-16 ή τα Rafale και έτσι να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτονομία.
 
Μέχρι σήμερα, όταν επιχειρούν τα Su-34, πάντα έχουν υποστήριξη και από κάποια αμιγώς μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία φροντίζουν να «καθαρίζουν» το χώρο από αντίπαλα μαχητικά, ώστε τα βομβαρδιστικά να χτυπούν τους στόχους με ακρίβεια και ασφάλεια.
Ωστόσο, αυτό το σχήμα περιορίζει και την εμβέλεια των Su-34 και ταυτόχρονα είναι και κοστοβόρο, οπότε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους και να του δώσει και χαρακτήρα μαχητικού.
 
Η εκπαίδευση θα περιλαμβάνει τη στόχευση ιπτάμενων στόχων και τις μανούβρες αποφυγής, ενώ ήδη έγιναν οι πρώτες ασκήσεις και μάλιστα σε ύψος 15 χιλιομέτρων, ώστε να διαπιστωθεί πώς αντιδρούν τα αεροσκάφη σε μεγάλα ύψη και υπερηχητικές ταχύτητες.
Αυτό που επισημαίνουν ειδικοί της αεροπορίας είναι ότι το Su-34 είναι βαρύτερο από τυπικά μαχητικά, γεγονός που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την εκπαίδευση των πληρωμάτων.
 
Πηγή: EurAsian Times
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33