search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:34
MENU CLOSE

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο (Χάρτες)

16.10.2020 07:13
Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο (Χάρτες) - Media

 

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται για σήμερα, Παρασκευή, ενώ ισχυρά φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα. Παράλληλα έντονη θα είναι και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και προς το βράδυ είναι πολύ πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Υψηλές θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και έως 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση, ενώ τοπικές βροχές είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν και τις βραδινές ώρες. Υψηλές θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς.

Τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, θα εκδηλωθεί έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28, στην Ήπειρο από 8 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 28 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τα ύψη βροχής απεικονίζονται στους επόμενους 2 χάρτες της τετράδας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια πελάγη 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Η πρόγνωση του Σαββάτου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές με σταδιακή βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι μέχρι το απόγευμα σε δυτικούς  νοτιοδυτικούς με εξασθένηση.

Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές κυρίως από το απόγευμα στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:33