search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:49
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Όταν οι ψηφοφόροι σου συμφωνούν με την κυβέρνηση, βρίσκεσαι σε αδιέξοδο 

16.10.2020 11:36
ΣΥΡΙΖΑ: Όταν οι ψηφοφόροι σου συμφωνούν με την κυβέρνηση, βρίσκεσαι σε αδιέξοδο  - Media

 

Επεισόδιο σαν αυτό που συνέβη με τον Σταύρο Κοντονή μπορεί να μην έχουμε αλλά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συνεχίζει να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού δεν ακούγεται πουθενά. Κάποιες προσπάθειες κάνει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να γαντζωθεί στην επικαιρότητα με τα ελληνοτουρκικά και τα καταφέρνει, με τις παρεμβάσεις βέβαια που κάνει ανά καιρούς να φέρνουν σε δύσκολη θέση ένα μεγάλο κομμάτι της παράταξής του. Η πρόσφατη μάλιστα πρότασή του για επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, δεν ήχησε και σε όλους τόσο ευχάριστα. 

Το θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι μετά την ήττα στις εκλογές, μόνο οι σκληροί φίλοι – οπαδοί και μαχόμενοι ψηφοφόροι συνεχίζουν να στηρίζουν με πάθος. Από εκεί και πέρα η κοινωνία αλλά και πολύ περισσότερο άνθρωποι που «το έριξαν ΣΥΡΙΖΑ» αδιαφορούν από πολύ έως πάρα πολύ για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα το ΑντιΣΥΡΙΖΑ μένος δεν έχει κοπάσει αλλά συντηρείται δυναμικά. Πρόσφατα, η επίθεση που δέχθηκε η Κουμουνδούρου έφτανε σε σημείο να δημιουργηθεί μία εικόνα ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ήταν σχεδόν συγκυβέρνηση. Και επί τη ευκαιρία, να το ξεκαθαρίσουμε: Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας έχουν σχέση με τους Νεοναζί. 

Σε δημοσκόπηση της Marc (Τηλεόραση Alpha Πέμπτη 15 Οκτωβρίου) οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 35,3% κρίνουν θετικά την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 35,3% απαντά πώς κρίνει θετικά την κυβέρνηση ενώ το 61,2% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, το 3,5% δεν απαντά. Ανεξάρτητα από την πολιτική προτίμηση ή το κόμμα που ψήφισε το 31,8% κρίνει την κυβέρνηση θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% αρνητικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά. 

Στα ποιοτικά στοιχεία – που πολλές φορές δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα τα κομματικά επιτελεία – φαίνεται ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση. Αυτό είναι ένα στοιχείο που όχι μόνο πρέπει να ανησυχεί τον Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα του αλλά δείχνει πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πραγματικό πολιτικό αδιέξοδο καθώς δεν καταφέρνει να πείσει ούτε τους ψηφοφόρους του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:43