search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:27
MENU CLOSE

Γαλλία: Υπό επίσημη έρευνα ο Σαρκοζί για χρηματοδότηση από τον Καντάφι

16.10.2020 11:49
Γαλλία: Υπό επίσημη έρευνα ο Σαρκοζί για χρηματοδότηση από τον Καντάφι - Media

 

Υπό επίσημη έρευνα για χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιάς του το 2007 από τον Μουαμάρ Καντάφι τέθηκε την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Αυτήν την πληροφορία μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την εθνική εισαγγελία.

Ο ίδιος ο Σαρκοζί, στις επαφές του με τις γαλλικές αρχές και τα ΜΜΕ έχει απορρίψει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς, κάνοντας λόγο για ψέματα.

Η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση έχει ήδη ξεκινήσει από το 2013.

Ο γαλλολιβανέζος επιχειρηματίας Ζίαντ Τακιεντίν διαβεβαίωσε ενώπιον ενός δικαστή ότι κατέχει αποδεικτικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση, εκ μέρους της κυβέρνησης της Λιβύης, υποστηρίζοντας ότι το ποσό της βοήθειας αυτής ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια ευρώ. 

Οι πρώτες καταγγελίες περί χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί έγιναν από το γιο του Καντάφι, Σαϊφ αλ Ισλάμ τον Μάρτιο του 2011 ενώ η Γαλλία ετοιμαζόταν να επέμβει στη Λιβύη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:26