search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:42
MENU CLOSE

Δείτε πως εκτινάσσονται από το στόμα σταγονίδια και κορωνοϊός όταν τραγουδάμε – Στην Ελβετία λένε ότι ευθύνεται το yodeling (Video)

16.10.2020 12:53
Δείτε πως εκτινάσσονται από το στόμα σταγονίδια και κορωνοϊός όταν τραγουδάμε – Στην Ελβετία λένε ότι ευθύνεται το yodeling (Video) - Media

 

Το yodeling είναι η λεγόμενη «Τυρολέζικη σάλπιγγα». Είναι ένα είδος τραγουδιού που τραγουδάνε ντυμένοι παραδοσιακά Ελβετοί αλλά και Αυστριακοί τραγουδιστές. Είναι τα παραδοσιακά τραγούδια των Άλπεων με τους χαρακτηριστικούς λαρυγγισμούς.
Συνήθως συγκεντρώνονται πολλοί τραγουδιστές και τα τραγουδάνε σε συναυλίες. Ένα τέτοιο yodel εικάζεται ότι ευθύνεται για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο καντόνι του Schwyz στην Ελβετία. Οι τραγουδιστές ήταν 600. Όλο σχεδόν το καντόνι έχει κολλήσει τον ιό. Όλα ξεκίνησαν από κάποιους τραγουδιστές που είχαν τον ιό και με το τραγούδι και τη φωνή εκτόξευσαν τα σταγονίδια τους σε άλλους και έτσι κόλλησαν όλοι. 
Αυτό επιβεβαιώνει μελέτες που έχουν προηγηθεί σύμφωνα με τις οποίς το τραγούδι βοηθάει στην ταχύτερη εξάπλωση του ιού. Με απλά λόγια εάν κάποιος που είναι θετικός τραγουδήσει και είμαστε κοντά του, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουμε από κάποιον άλλον θετικό ο οποίος απλά είναι θετικός. 
Σύμφωνα με Αυστραλιανή επιστημονική μελέτη μάλιστα μια χορωδία που τραγουδάει σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να κορέσει τον αέρα με μολυσμένα σωματίδια που αιωρούνται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:41