search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:37
MENU CLOSE

Η Βρετανία βάζει στο μικροσκόπιο τις διαδικτυακές υπηρεσίες streaming μουσικής

16.10.2020 13:32
Η Βρετανία βάζει στο μικροσκόπιο τις διαδικτυακές υπηρεσίες streaming μουσικής - Media
Έρευνα για τις αμοιβές που δίνουν στους καλλιτέχνες υπηρεσίες streaming, όπως το Spotify και η Apple Music άρχισε η βρετανική κυβέρνηση μετά από πιέσεις των οργανωτών της καμπάνιας BrokenRecord για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών.
 
Όπως σημειώνει το loaded.gr, ήδη συστάθηκε επιτροπή στη Βουλή των Κοινοτήτων, με επικεφαλής τον Julian Knight, η οποία έχει καλέσει παράγοντες από όλους τους τομείς της μουσικής βιομηχανίας να καταθέσουν στοιχεία και απόψεις ως τις 16 Νοεμβρίου,
 
Ο Knight τόνισε ότι η επιτυχία των υπηρεσιών streaming (που το 2019 είχαν τζίρο ενός δισ. λιρών) «δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος ταλαντούχων και λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών. Οι αλγόριθμοι μπορεί να βοηθούν τις πλατφόρμες να μεγιστοποιούν το κέρδος τους, αλλά είναι ένα αμβλύ όργανο για να χρησιμοποιείται σε μια βιομηχανία τόσο δημιουργική» και να βλάπτει τους νέους καλλιτέχνες.
 
Στη Βρετανία, το Spotify λέγεται ότι πληρώνει μία λίρα ανά 200-250 στριμαρίσματα και η Apple Music δίνει μία λίρα ανά 170 στριμαρίσματα, ενώ ο τζίρος διαμοιράζεται κυρίως μεταξύ των κατόχων δικαιωμάτων και μόλις το 13% φθάνει στους μουσικούς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10