search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:41
MENU CLOSE

Άνοιξε εκ νέου τους πομπούς το «Oruc Reis» – Πού βρίσκεται (ΧΑΡΤΗΣ(

16.10.2020 14:01
Άνοιξε εκ νέου τους πομπούς το «Oruc Reis» - Πού βρίσκεται (ΧΑΡΤΗΣ( - Media

 

«Κρυφτό» συνεχίζει να παίζει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» το οποίο συνεχίζει να ανοίγει και να κλείνει τους πομπούς του. Τελικά, εντοπίστηκε εντός της θαλάσσιας ζώνης που είχε οριοθετηθεί μέσω της παράνομης τουρκικής Navtex.

Το πλοίο έγινε ξανά ορατό νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και πλέον κινείται δυτικά από το Καστελόριζο, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με ταχύτητα περίπου 4,5 κόμβων την ώρα, η οποία ίσως και να σημαίνει ότι έχει ήδη ρίξει καλώδια και πραγματοποιεί έρευνες.

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα οι κινήσεις του τουρκικού σκάφους βρίσκονται συνεχώς στα ραντάρ της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, σκιά του Oruc Reis έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή μονάδες του ελληνικού στόλους και συγκεκριμένα πλοία επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, υποβρύχια, καθώς και άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επίπεδο επαγρύπνησης είναι δε πολύ υψηλό, διότι η νέα προκλητική αποστολή του τουρκικού σκάφους στα νότια του Καστελόριζου αξιολογείται από το υπουργείο Άμυνας ως η πιο σοβαρή από τις δύο προηγούμενες. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά σενάρια και σχέδια αντίδρασης για να αποτραπεί η είσοδος του σεισμογραφικού σε περιοχή των δυνητικών χωρικών μας υδάτων δηλαδή στα 12 μίλια από το Καστελόριζο.

Πληροφορίες: newpost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:40