01/12/2020 10:27:09

Άνοιξε εκ νέου τους πομπούς το «Oruc Reis» - Πού βρίσκεται (ΧΑΡΤΗΣ(

Άνοιξε εκ νέου τους πομπούς το «Oruc Reis» - Πού βρίσκεται (ΧΑΡΤΗΣ( - Media

 

«Κρυφτό» συνεχίζει να παίζει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» το οποίο συνεχίζει να ανοίγει και να κλείνει τους πομπούς του. Τελικά, εντοπίστηκε εντός της θαλάσσιας ζώνης που είχε οριοθετηθεί μέσω της παράνομης τουρκικής Navtex.

Το πλοίο έγινε ξανά ορατό νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και πλέον κινείται δυτικά από το Καστελόριζο, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, με ταχύτητα περίπου 4,5 κόμβων την ώρα, η οποία ίσως και να σημαίνει ότι έχει ήδη ρίξει καλώδια και πραγματοποιεί έρευνες.

Όπως και την προηγούμενη φορά έτσι και τώρα οι κινήσεις του τουρκικού σκάφους βρίσκονται συνεχώς στα ραντάρ της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, σκιά του Oruc Reis έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή μονάδες του ελληνικού στόλους και συγκεκριμένα πλοία επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, υποβρύχια, καθώς και άλλα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επίπεδο επαγρύπνησης είναι δε πολύ υψηλό, διότι η νέα προκλητική αποστολή του τουρκικού σκάφους στα νότια του Καστελόριζου αξιολογείται από το υπουργείο Άμυνας ως η πιο σοβαρή από τις δύο προηγούμενες. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά σενάρια και σχέδια αντίδρασης για να αποτραπεί η είσοδος του σεισμογραφικού σε περιοχή των δυνητικών χωρικών μας υδάτων δηλαδή στα 12 μίλια από το Καστελόριζο.

Πληροφορίες: newpost.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.