search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:10
MENU CLOSE

Μητέρα βγάζει πάνω από 16.000 ευρώ πουλώντας το μητρικό της γάλα στο διαδίκτυο (Photos)

16.10.2020 19:05
Μητέρα βγάζει πάνω από 16.000 ευρώ πουλώντας το μητρικό της γάλα στο διαδίκτυο (Photos) - Media

 

Μια μητέρα κατάφερε να βγάλει περισσότερες από 15.000 βρετανικές λίρες (16.536 ευρώ) με την πώληση του μητρικού της γάλακτος στο διαδίκτυο.

Η Τζούλι Ντένις άρχισε να πουλά το δικό της μητρικό γάλα μετά τη γέννηση ενός μωρού ως παρένθετη μητέρα τον Αύγουστο του 2019.

Η μητέρα με το επιχειρηματικό μυαλό βρήκε την ιδέα όταν το μωρό που γεννήθηκε για ένα άλλο ζευγάρι έγινε έξι μηνών και δεν χρειαζόταν πλέον το μητρικό της γάλα.

Η Τζούλι, που είναι δασκάλα δημοτικού σχολείου, πουλά το γάλα για 0,80 ευρώ ανά 25,9 ml σε άλλες οικογένειες των οποίων τα νεογέννητα γεννήθηκαν επίσης μέσω παρένθετης μητέρας που δεν είναι δυνατόν να παράσχουν το δικό τους.

Η 32χρονη περιγράφει ότι η παραγωγή του γάλακτος ισοδυναμεί με εργασία πλήρους απασχόλησης.

Η μητέρα δύο παιδιών, από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, είπε: «Έχω μια πολύ καλή μήτρα και ένα πολύ καλό γάλα, ώστε να μπορώ να τα χρησιμοποιήσω. Δεν είναι εντελώς προσανατολισμένο στα χρήματα, αλλά βεβαιώνω ότι αξίζει τον κόπο για μένα και την οικογένειά μου».

Η Τζούλι είναι ο στόχος αρνητικών σχολίων από ορισμένους που αμφισβητούν γιατί πρέπει να βγάλει χρήματα από κάτι που είναι δωρεάν.

«Ξοδεύω ώρες την ημέρα που συνδέονται καθημερινά με το θήλαστρο, ο οποίος είναι χρόνος που απέχω πολύ από την οικογένειά μου», είπε.

«Υπάρχει χρόνος που αφιερώθηκε για τον καθαρισμό, την αποθήκευση και την αποστείρωση όλων των εξαρτημάτων του θήλαστρου μεταξύ κάθε χρήσης. Είναι πολλή δουλειά να αντλείς αποκλειστικά και είναι μια εργασία αγάπης» πρόσθεσε.

Η Τζούλι έδωσε γάλα για δύο μωρά μέχρι την ηλικία ενός έτους.

Αντλεί 443.602 ml γάλακτος τον μήνα, το αποθηκεύει στον καταψύκτη της και το στέλνει σε όλη τη χώρα σε ένα παγοκιβώτιο γεμάτο παγοκύστες.

Η δασκάλα έπρεπε επίσης να αλλάξει εντελώς τη διατροφή της, για να ταιριάζει στις ανάγκες ενός μωρού στο οποίο έδινε γάλα.

Ισχυρίζεται επίσης ότι είχε παράξενα αιτήματα από άντρες που θέλουν «απόδειξη» ότι το γάλα είναι στην πραγματικότητα δικό της.

Είπε: «Ζητούν συνήθως βίντεο ή φωτογραφίες που είναι απολύτως απαράδεκτο. Πάντα αποκλείω ανθρώπους μόλις υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα».

Η Τζούλι άρχισε να πουλά το γάλα της τον Αύγουστο του 2019 μετά τον τοκετό.

Είπε: «Δεν είχα μωρό για να δώσω γάλα μετά τους πρώτους έξι μήνες. Αποζημιώθηκα για αυτό και μόλις τελείωσα άρχισα να διαφημίζω γάλα στο Facebook όπου βρήκα άλλη οικογένεια. Γεμίζω τον καταψύκτη μου δύο φορές το μήνα και το στέλνω σε ένα παγοκιβώτιο με πολλά πακέτα πάγου μέσα. Για τους πρώτους έξι μήνες περίπου το χρησιμοποίησα επιπλέον του εισοδήματός μου από την εργασία για την πληρωμή λογαριασμών και τη διαχείριση του νοικοκυριού μου. Τους τελευταίους έξι μήνες βάζω τα χρήματα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου για ένα ταμείο δύσκολων ημερών».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15