search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54
MENU CLOSE

Δέκα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα – Υπάλληλος «έφερε» τον ιό

17.10.2020 05:30
Δέκα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα - Υπάλληλος «έφερε» τον ιό - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο γηροκομείο η «Μεγαλόχαρη» στη Γλυφάδα.

Δέκα θετικά κρούσματα κορονοϊού, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, όπου έχει σημάνει συναγερμός από χθες το βράδυ.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.

Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής, με την έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα να συνεχίζεται.

Προβληματισμό προκαλεί ότι και η νέα αυτή υπόθεση αναδεικνύει την απουσία ειδικής μέριμνας από την πολιτεία για τις ιδιαίτερα ευαίσθητες δομές, με κλειστούς πληθυσμούς, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, ενώ σοβαρές είναι οι καταγγελίες για το γηροκομείο, με τη διοίκηση του γηροκομείου να αναφέρει πως ο ασθενής “0” ήταν μια εργαζόμενη που μετέφερε τον ιό στους τρόφιμους και η οποία είχε συμπτώματα.

Όπως αναφέρεται, η υπάλληλος του γηροκομείου άφησε τον άνθρωπο που φέρνει το ψωμί να μπει μέσα το πρωί του Σαββάτου (17/10) χωρίς η ίδια να φορά μάσκα και γάντια, και ενώ ήδη ήξερε πως στο γηροκομείο υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:54