search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:13
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αριθμός κρουσμάτων-ρεκόρ σε Αυστρία, Ολλανδία, Πολωνία, Σλοβακία

17.10.2020 14:41
Οι εκλογές στις ΗΠΑ «δεν έχουν κριθεί ακόμα», λέει ο πρόεδρος της Πολωνίας - Media

 

Το ένα μετά το άλλο αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτουν οι ευρωπαϊκές χώρες, όσον αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Πολωνία κατέγραψε σήμερα 9.622 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκαν στο Twitter καθώς εργαζόμενοι σε γυμναστήρια συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα για να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιορισμών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η χώρα, η οποία είχε αρχικά επιτύχει στον έλεγχο της πανδημίας την άνοιξη, καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID-19, γεγονός που απειλεί το υπερφορτωμένο σύστημα υγείας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και επέβαλε το κλείσιμο σε γυμναστήρια και πισίνες, περιορισμό στις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και τηλεκπαίδευση για πανεπιστήμια και Γυμνάσια.

Επίσης εξετάζει σχέδιο κατασκευής νέων νοσοκομείων και παροχή κινήτρων στους γιατρούς για την θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες φοβούνται απώλειες θέσεων εργασίας και εσόδων, έχουν ασκήσει κριτική στους νέους περιορισμούς και σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο των γυμναστηρίων πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Βαρσοβίας κατά του κλεισίματος των γυμναστηρίων.

Η Πολωνία έχει καταγράψει 167.230 κρούσματα κορονοϊού και 3.524 θανάτους.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι προσπαθεί να αποφύγει ένα καθολικό lockdown, αλλά ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό πιθανόν να είναι αναπόφευκτο αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

“Αν η κατάσταση είναι δραματική, το lockdown είναι η μοναδική λύση. Δεν θα έχουμε άλλους τρόπους να ελέγξουμε την κατάσταση”, δήλωσε στον ιδιωτικό σταθμό RMF ο λοιμωξιολόγος Κριστόφ Πιρτς.

Η Ολλανδία κατέγραψε νέο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων με περισσότερα από 8.000 το τελευταίο 24ωρο, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 8.114, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Η Αυστρία κατέγραψε σήμερα 1.747 κρούσματα του κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ένα νέο ρεκόρ, αλλά αρκετά χαμηλότερος αριθμός από εκείνον που δημοσίευσε μια εφημερίδα νωρίτερα σήμερα.

Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει αυτό τον μήνα τον υψηλότερο των 1.050 που καταγράφηκε τον Μάρτιο στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η ταμπλόιντ Kronen Zeitung έγραψε νωρίτερα σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.317 νέα κρούσματα.

Η Σλοβακία κατέγραψε το δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων χθες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, καθώς η χώρα δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χθες 11 άνθρωποι πέθαναν από την νόσο COVID-19 –ο υψηλότερος αριθμός νεκρών που καταγράφεται μέσα σε ένα 24ωρο–ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο.

Έξι ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν σήμερα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 88.

Η χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είχε ένα από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε δραματικά αυτό τον μήνα.

Ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 13 εκατομμύρια τεστ αντιγόνων, που παράγουν γρηγορότερα αποτελέσματα αλλά συχνά είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ανίχνευση του κορωνοϊού με τη μοριακή μέθοδο Real Time PCR.

Την Πέμπτη, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων έφθασε τα 2.000 για πρώτη φορά και χθες τα 1.968, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό 24ωρου.

Η Σλοβακία αποφεύγει μια επανάληψη του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο, αλλά έχει απαγορεύσει την παρουσία πελατών σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, έχει διευρύνει την χρήση μάσκας, έχει επιβάλει την τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια, έχει περιορίσει τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσώπων σε συναθροίσεις και έχει κλείσει ορισμένους δημόσιους χώρους.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:12