search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:58
MENU CLOSE

«Σόου» Ερντογάν από το γεωτρύπανο Φατίχ: Αν η ΕΕ δεν υιοθετήσει «δίκαιη στάση» απέναντί μας, θα σημάνει το τέλος της

17.10.2020 15:35
«Σόου» Ερντογάν από το γεωτρύπανο Φατίχ: Αν η ΕΕ δεν υιοθετήσει «δίκαιη στάση» απέναντί μας, θα σημάνει το τέλος της - Media

 

Φορώντας την στολή της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων (TPAO) εμφανίστηκε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας από το γεωτρύπανο Φατίχ, που πλέει στη Μαύρη Θάλασσα, ότι το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε στην περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι αρχικά υπολογιζόταν.

Τον Αύγουστο, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον (…) Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023.

Ακολούθως ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, επιτιθέμενος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποίαν κατηγόρησε για μονομέρεια υπέρ της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Μην επιτρέποντας τις προσπάθειες για την εκδίωξη της Τουρκίας από τον αγώνα του διαμοιρασμού των πηγών υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο ανοίξαμε την πόρτα μια νέας εποχής. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε σχέδιο, οποιαδήποτε πρωτοβουλία, οποιαδήποτε τετελεσμένα που αγνοούν τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Επαναλαμβάνω από εδώ, ότι δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα κανενός ιδιαίτερα τα εδάφη κανενός. Προασπιζόμαστε μόνο τα δικά μας δικαιώματα (…) Προκειμένου να επιτύχουμε σε αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμή μας μαζί με όλα τα μέσα τις διπλωματίας. Ο τρόπος για να εγκαθιδρύσουμε ειρήνη, ηρεμία, και σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο είναι μέσα από το σεβασμό, την αναγνώριση και αποδοχή των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» συμπλήρωσε.

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε φοβέρα και στήσιμο παιχνιδιών που καταλήγουν να μοιάζουν με κωμωδία». «Το γεγονός ότι η ΕΕ έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, βλάπτει κυρίως την ίδια την ΕΕ (…) Τα διπλά μέτρα και σταθμά που έχει εφαρμόσει η ΕΕ εναντίον της χώρας μας ως σήμερα αγνοώντας όλες τις αξίες της, είχε ήδη μειώσει την αξιοπιστία της ΕΕ» είπε συνεχίζοντας την πολεμική ρητορική της χώρας του.

«Εάν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπαράθεσης η ΕΕ δεν υιοθετήσει μια δίκαιη στάση, αυτό θα είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι ήρθε το τέλος της», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:58