search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:50
MENU CLOSE

Θετικοί στον κορωνοϊό δύο υπάλληλοι της Βουλής

18.10.2020 11:46
Θετικοί στον κορωνοϊό δύο υπάλληλοι της Βουλής - Media

 

Θετικοί για SARS nCOV2 βρέθηκαν δύο εργαζόμενοι στη Βουλή, σε υπηρεσίες εκτός του μεγάρου του Κοινοβουλίου. Αρνητικά ήταν, ωστόσο, τα αποτελέσματα των ταχέων εξετάσεων (rapid test) αντιγόνου που διενεργήθηκαν σήμερα σε όλες τις επαφές τους.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός για SARS nCOV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο-υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός μεγάρου).

Κατά τις ίδιες πηγές, από το ιστορικό τους πιθανολογείται η επιμόλυνσή τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος. Σημειώνεται, ότι η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους. Αντίστοιχα, δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Επισημαίνεται, ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στη Βουλή και ήταν αρνητικοί.

Επιπροσθέτως, σήμερα, Κυριακή 18/10, διενεργήθηκαν σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κορονοϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά, προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Τέλος, σήμερα έγινε απολύμανση στο περιφερειακό κτίριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15