search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Μέτσοβο και Πρέβεζα – Συρροή κρουσμάτων από κηδεία στη Φιλιππιάδα

19.10.2020 12:23
Κορωνοϊός: Σε Θεσσαλονίκη και Αττική τα 759 από τα 1.747 νέα κρούσματα  - Media

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της Ηπείρου, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, που δείχνουν ως νέες πηγές το Μέτσοβο Ιωαννίνων και τη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τα 23 κρούσματα που διαπιστώθηκαν στα Ιωάννινα την Κυριακή, τα επτά εντοπίζονται στο Μέτσοβο. Μεταξύ των κρουσμάτων είναι ένας γιατρός όσο και μία νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας.

Στο μεταξύ, τα έξι κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, συνδέονται με κηδεία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Φιλιππιάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην τελετή παρέστησαν και δύο ηλικιωμένοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί στη Θεσπρωτία, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων που συνδέεται με τη συγκεκριμένη τελετή στους οκτώ, και ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, με έκδηλη ανησυχία αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τους εργαζόμενους σε μεγάλο εργοστάσιο της Φθιώτιδας, της οποίας ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον ιό. 

Σίνδος: Κρούσματα σε σχολεία

Απολυμάνσεις σε σχολικά συγκροτήματα και στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Σίνδου έγιναν μετά τον εντοπισμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης μαθητών από τον κορωνοϊό.

Τρεις μαθητές, επιβεβαιωμένοι, πάντως ασυμπτωματικοί φορείς του SARS-CoV-2, φοιτούν αντίστοιχα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, στο Γυμνάσιο και στο ΓΕΛ Σίνδου.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:43