search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:32
MENU CLOSE

Γιατί η νέα δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκαλεί τρόμο στη βιομηχανία του πορνό (Photos)

19.10.2020 18:41
Γιατί η νέα δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκαλεί τρόμο στη βιομηχανία του πορνό (Photos) - Media

 

Εκτός από τους Δημοκρατικούς, πολλές οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου και προοδευτικούς πολίτες, η εκλογή της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκαλεί αντιδράσεις και σε μια ακόμα ομάδα ανθρώπων: τους επαγγελματίες της βιομηχανίας του σεξ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Daily Beast, η προοπτική της εκλογής Μπάρετ έχει προκαλέσει τρόμο σε πορνοστάρ, αλλά και παραγωγούς και άλλους εργαζόμενους στο χώρο της ενήλικης διασκέδασης, καθώς η δικαστής έχει δώσει «δείγματα γραφής» και είναι όλα αρνητικά για το χώρο.

Το πρόβλημα με την Μπάρετ ξεκινά από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της και φθάνει ως τον «μέντορά» της δικαστή Άντονιν Σκάλια, ο οποίος εξέφραζε την υπερσυντηρητική πλευρά του νόμου. Ο συνδυασμός αυτός, μαζί με την ανισορροπία στη σύνθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου (6 συντηρητικοί, τρεις προοδευτικοί) θεωρείται τρομακτικός.

Το ρεπορτάζ θεωρεί δεδομένο ότι με αυτή τη σύνθεση θα αλλάξουν όλοι οι νόμοι περί πορνογραφίας προς το πολύ αυστηρότερο, ενώ ταυτόχρονα οι συντηρητικοί θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν ακόμα πιο σκληρούς νόμους σχετικά με τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και το δικαίωμα στην άμβλωση.

«Αν η Μπάρετ εκλεγεί, θα είναι καταστροφικό για την βιομηχανία της ενήλικης διασκέδασης, αν και όταν το Ανώτατο Δικαστήριο κληθεί να δικάσει υποθέσεις σχετιζόμενες με το Πρώτο Άρθρο του Συντάγματος (σ.σ. περί ελευθερίας του λόγου», τόνισε η πορνοστάρ Siri Dahl.

Προσέθεσε, δε, ότι «ανησυχώ πολύ και για τα αναπαραγωγικά μας δικαιώματα. Κινδυνεύουν άμεσα τα δικαιώματά μας για παροχές υγείας όπως η αντισύλληψη και η άμβλωση. Είναι ακόμα πιο τρομακτικό για μένα ως εργαζόμενη στο χώρο του σεξ που έχω και μήτρα».

Επίσης, η συνάδελφός της, Mary Moody, τονίζει ότι «η βιομηχανία της ενήλικης διασκέδασης στηρίζεται στην σωματική αυτονομία και την ελευθερία της έκφρασης, ελευθερίες που η θρησκευτική εξτρεμίστρια Μπάρετ με χαρά θα υποσκάψει ή και αφαιρέσει τελείως. Θα δικάζει και υποθέσεις του Πρώτου Άρθρου, που ενδεχομένως θα κάνουν το πορνό παράνομο. Παρότι λέει ότι είναι υπέρ της ελευθερίας, είναι ξεκάθαρο ότι θα επιδιώξει να ρυθμίσει τα της κρεβατοκάμαρας, τόσο επί της οθόνης, όσο και εκτός».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:31