search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:43
MENU CLOSE

Σανγκάη: Αρκούδες κατασπάραξαν εργαζόμενο ζωολογικού πάρκου μπροστά σε τουρίστες (Video)

20.10.2020 07:07
Σανγκάη: Αρκούδες κατασπάραξαν εργαζόμενο ζωολογικού πάρκου μπροστά σε τουρίστες (Video) - Media

 

Ένας εργαζόμενος σε ζωολογικό πάρκο στη Σανγκάη, δέχθηκε επίθεση από αρκούδα και βρήκε τραγικό θάνατο.

Μάλιστα το γεγονός συνέβη μπροστά στα μάτια τουριστών που έκαναν περιήγηση στον χώρο με λεωφορείο.

Το βίντεο έγινε viral σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει τους τουρίστες να βλέπουν την επίθεση και να φωνάζουν, όπως αναφέρει το site gazzetta..

Το περιστατικό έγινε το Σάββατο στην περιοχή των άγριων θηρίων του πάρκου, όπου οι αρκούδες μπορούν να κινούνται ελεύθερα, με τους τουρίστες να επισκέπτονται το συγκεκριμένο σημείο με εξιδεικευμένα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο δεν δείχνει ακριβώς τον τρόπο που πέθανε ο εργαζόμενος, ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε πως είδαν όλα όσα έγιναν.

Επιβεβαίωσε το πάρκο

Το πάρκο επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε από την επίθεση, όμως δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες για το συμβάν.

Στην ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι του πάρκου εξέφρασαν την λύπη τους για το γεγονός.

Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση, με τους υπεύθυνους του πάρκου να διαβεβαιώνουν ότι θα επιδιώξουν τόσο να βελτιώσουν τα ζητήματα.

Προσωρινά, η περιοχή των άγριων θηρίων έχει κλείσει.

Ζωολογικοι κήποι: Υπέρ ή κατά

Το δυστυχημα επανέφερε στην επικαιρότητα τη γνωστή δίαμάχη μεταξύ των υποστηρικτών των ζωολογικών κήπων και των αρνητών τους.

Οι τελευταίοι διαφωνούν ανάμεσα στο κατά πόσο οι κήποι αυτοί είναι σε θέση να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους και στο αν αποτελούν μία μορφή φυλακής και κακοποίησης.

Παρόλα αυτά, οι υποστηρικτές των ζωολογικών κήπων,  θεωρούν ότι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να έρθει ο άνθρωπος κοντά στο ζωικό βασίλειο. Όπως επισημαίνουν « 700 εκ. άνθρωποι επισκέπτονται ετησίως τους ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το μοναδικό μέρος, όπου μπορεί κανείς να αναπτύξει μία επαφή με ζώα – κυρίως άγρια». Συνεχίζοντας εξηγούν ότι αυτό αποτελεί ένα μέσο που στόχο έχει όχι μόνο τη φροντίδα του ζωικού βασιλείου και της φύσης, αλλά μπορεί να βοηθήσει και τον ίδιο τον άνθρωπο να κατανοήσει τη φύση και να γίνει πιο ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53