search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Σάλος για τις διακρίσεις στο Instagram: Ο αλγόριθμος «κόβει» μαύρες και παχύσαρκες αλλά δε… βλέπει λευκές και καλλίγραμμες

20.10.2020 07:33
Σάλος για τις διακρίσεις στο Instagram: Ο αλγόριθμος «κόβει» μαύρες και παχύσαρκες αλλά δε... βλέπει λευκές και καλλίγραμμες  - Media

 

Η Αυσταλή κωμικός Celeste Barber αποφάσισε να ποστάρει μία φωτογραφία μιμούμενη μια πόζα της Candice Swanepoel, γνωστής ως “αγγελάκι της Victoria’s Secret”

Παρά το γεγονός ότι οι εικόνες ήταν πανομοιότυπες και οι πόζες ακριβώς οι ίδιες, το Instagram “έκοψε” αυτή της κωμικού και όχι του μοντέλου, σημειώνοντας ότι το ποστ δε συμμορφώνεται στους κανόνες της κοινότητας, καθώς δείχνει γυμνό.

Κι όμως, στη φωτογραφία που κόπηκε, η κοπέλα φορούσε εσώρουχο, σε αντίθεση με το μοντέλο που αν και ήταν εντελώς γυμνό, δε θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους όρους της κοινότητας.

Το γεγονός προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς από τα γεγονότα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο αλγόριθμος του Instagram κάνει διακρίσεις μεταξύ καλλίγραμμων και παχύσαρκων, λευκών και έγχρωμων (!). 

Αυτό, μάλιστα, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, καθώς τον περασμένο Ιούνιο το plus-size μοντέλο Nyome Nicholas-Williams δημοσίευσε μια καλλιτεχνική φωτογραφία όπου πόζαρε τόπλες, καλύπτοντας το στήθος της με τα χέρια της. Ωστόσο, το instagram κατέβασε τη φωτογραφία. Προφανώς, οι τόσες τόπλες φωτογραφίες από λευκές γυναίκες μπορούν να φισουράρουν στα προφίλ χωρίς να γίνονται αντιληπτά από τον αλγόριθμο του Instagram. Κάτι που, ωστόσο, δε συνέβη και με τη μαύρη γυναίκα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:07