search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:19
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Aδειασμα» προέδρου στην εισαγγελέα, διακοπή διαδικασίας – Ο έντονος διάλογος Λεπενιώτη και Οικονόμου (Photos)

20.10.2020 08:41
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Aδειασμα» προέδρου στην εισαγγελέα, διακοπή διαδικασίας - Ο έντονος διάλογος Λεπενιώτη και Οικονόμου (Photos) - Media

 

Σε ευθεία αντιπαράθεση ήρθαν στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση πρόεδρος και εισαγγελέας του δικαστηρίου που δικάζει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, μετά και τη χθεσινή πρόταση της δεύτερης για χορήγηση αναστολής σε όλους τους καταδικασθέντες πλην του Ρουπακιά.

Μετά από αντιπαράθεση μεταξύ Προέδρου και Εισαγγελέως, το δικαστήριου διέκοψε προκειμένου να αναζητηθεί επιμέλεια εισαγγελέα τυχόν βούλευμα που να αναφέρεται σε παραβίαση περιοριστικών όρων εκ μέρους του Γιάννη Λαγού.

Η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ουσιαστικά «άδειασε» την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, λέγοντας:

«Η εισαγγελέας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν άλλες πράξεις οι κατηγορούμενοι. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο και μια σειρά άλλων κατηγορουμένων. Όμως, παρέλειψε να αναφερθεί σε κατηγορούμενους που έχουν καταδικαστεί και σε ποινές κάθειρξης, όπως ο Λιακόπουλος, ο Στεργιόπουλος, ο Παπαβασιλείου και άλλοι». Μάλιστα η κα Λεπενιωτη ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρότασή της.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος

Εισαγγελεας: Είπα ότι εκτελέστηκε η πράξη το 1979 σε ηλικία 22 ετών.

Πρόεδρος: Δεν έθεσα αυτό το θέμα.

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά ξέρω ποιοι είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν έχουν, έχουν εκτίσει τις ποινές τους και τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Δηλαδή η πρότασή σας είναι και γι αυτούς να ανασταλεί;

Εισαγγελέας: Ναι.

Πρόεδρος: Παρά την ενδεχόμενη υποτροπή ας πούμε

Εισαγγελέας: Ναι

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε: «Η κ. Εισαγγελέας ανέφερε στην πρόταση της ότι δεν έχουν παραβιάσει όρους. Ωστόσο, κατατέθηκαν έγγραφα στα οποία ο κατηγορούμενος Γιαννης Λαγός φέρεται να παραβιάσει περιοριστικό όρο. Ζητούμε επιμέλεια εισαγγελέα να εισφέρθει στο δικαστήριο τυχόν βούλευμα για το ζήτημα αυτό», είπε και το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:19