search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:15
MENU CLOSE

Ελληνοτουρκικά: Επιστολές Δένδια για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

20.10.2020 10:01
Ελληνοτουρκικά: Επιστολές Δένδια για ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία - Media

 

Επιστολές προς τους ομολόγους του της Γερμανίας Χάικο Μάας (Heiko Maas) της Ισπανίας Αράνχα Γκονζάλες Λάγια (Arancha Gonzalez-Laya) και της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο (Luigi Di Maio) απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις οποίες επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ενώ ζητά μάλιστα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας Υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο κ. Δένδιας επισημαίνει προς τους ομολόγους του τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών υπενθυμίζει τη σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από κοινή θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας ζητεί η Αθήνα

Το πρωί της Τρίτης, έγινε γνωστό πως η Αθήνα ζήτησε την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, στο πλαίσιο της σειράς διπλωματικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει.

Oruc Reis: Σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο το τουρκικό ερευνητικό

Σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο πλέει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis με τα βοηθητικά του Ataman και Cengiz Han μαζί με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Το Oruc Reis ακολουθεί πορεία ανατολική-βορειοανατολική, οπότε θεωρείται πολύ πιθανό να προσεγγίσει το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης εγγύτερα από τα 12 ναυτικά μίλια που είναι η δυνητική ζώνη της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:14