search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:12
MENU CLOSE

Δανία: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντσεν – Αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του εφευρέτη που διαμέλισε δημοσιογράφο στο υποβρύχιο (Video/Photos)

20.10.2020 11:12
Δανία: Συνελήφθη ο Πίτερ Μάντσεν - Αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του εφευρέτη που διαμέλισε δημοσιογράφο στο υποβρύχιο (Video/Photos) - Media

 

Ο Πίτερ Μάντσεν, ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μέσα στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του το 2017, συνελήφθη από τις αρχές της Δανίας σήμερα έπειτα από τη σύντομη απόδρασή του από τη φυλακή, είπε η αστυνομία στο Reuters.

Νωρίτερα σήμερα η αστυνομία της Δανίας έγραψε στο Twitter ότι συνέλαβε έναν άνδρα λίγο έξω από την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, ο οποίος είχε αποδράσει από τη φυλακή, χωρίς να δημοσιοποιήσει το όνομά του.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κοντά στη φυλακή όπου ο Μάντσεν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Η Βαλ είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο του Μάντσεν, «Ναυτίλος», στις 10 Αυγούστου 2017 προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό Wired, σχετικά με τα σχέδια του πλούσιου Δανού να κατακτήσει τους αιθέρες και τους βυθούς.

Το ίδιο βράδυ, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνιση της δημοσιογράφου. Η σορός της βρέθηκε στη θάλασσα, διαμελισμένη.

Η νεκροτομή προβάλλει την εκδοχή του πνιγμού ή του στραγγαλισμού, του οποίου είχαν προηγηθεί σεξουαλικές ωμότητες αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί.

Το θύμα έφερε 14 τραύματα μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα.

Ο ίδιος ο μηχανικός και εφευρέτης είχε ισχυριστεί ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Ο Μάντσεν, ο οποίος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, ισχυρίστηκε ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06