search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:05
MENU CLOSE

Ρωσικό δημοσίευμα-σοκ για τον Ερντογάν: Απέτυχε η δοκιμή των S-400, εκτοξεύτηκαν πύραυλοι… χωρίς στόχο

20.10.2020 14:15
Αμερικάνος αναλυτής: Αν η Τουρκία δεν αλλάξει δραματικά πολιτική δεν αποκλείονται κυρώσεις και από την κυβέρνηση Μπάιντεν - Media
 
Με παταγώδη αποτυχία στέφθηκε η πρώτη τουρκική απόπειρα δοκιμής του πυραυλικού συστήματος S-400 που αγοράστηκε από τη Ρωσία, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Το τεστ την Παρασκευή απέτυχε επειδή η Τουρκία αρνήθηκε να προσλάβει Ρώσους ειδικούς, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Avia, ο οποίος ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.
 
Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φάνηκαν να δείχνουν ότι πύραυλος S-400 εκτοξεύθηκε, αλλά «δεν παρατηρήθηκαν εκρήξεις».
 
Η Τουρκία προχώρησε στη δοκιμή της Παρασκευής για το σύστημα S-400, που αποκτήθηκε από τη Ρωσία πέρυσι, παρά τις απειλές κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αναφέρουν ότι το σύστημα υπονομεύει ενδεχομένως την άμυνα του ΝΑΤΟ. Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία επίσημη δήλωση σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων.
 

Ένας εμπειρογνώμονας είπε στο Avia ότι δεν παρατηρήθηκε ίχνος πτήσης στόχων, ούτε υπήρξε έκρηξη της κεφαλής του πυραύλου. Επιπλέον, ο πύραυλος ακολούθησε μια ευθεία κατακόρυφη διαδρομή, υποδηλώνοντας ότι δεν υπήρχε στόχος, σύμφωνα με τον ειδικό.
 
Το S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη και όχι σε μικρά αεροσκάφη ή drones, δήλωσε ο ίδιος ειδικός.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:04