search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Όταν ο Μητσοτάκης «μάζεψε» τον Γεραπετρίτη για την «κόκκινη γραμμή» στα ελληνοτουρκικά

21.10.2020 06:21
5156183.jpg

 

Μπορεί ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, να είναι ο πλέον στενός και έμπιστος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο είναι ακόμη κάπως άπειρος από την πολιτική -ή, τουλάχιστον, από την επικοινωνιακή διαχείρισή της.

Κάπως έτσι, η δήλωσή του πως «η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 μίλια» έφερε την ΝΔ σε κατάσταση… βρασμού και την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση.

Ευλόγως, λοιπόν, ο υπουργός Επικρατείας χθες πήρε πίσω όσα είχε πει, με συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Η κόκκινη γραμμή είναι μία και μόνη: ότι εμείς δεν απεμπολούμε ποτέ το δικαίωμά μας να φτάσουμε ως τα 12 ναυτικά μίλια», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι «η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε υποθαλάσσιο γεωτρύπανο».

«Σήμερα τα χωρικά μας ύδατα είναι στα 6νμ. Η Ελλάδα διατηρεί μονομερώς το κυριαρχικό της δικαίωμα, να επεκτείνει ανά πάσα στιγμή, με βάση το διεθνές δίκαιο, έως τα 12 ν.μ. Πέραν από τα 6νμ. που είναι χωροθετημένα, είναι διεθνή ύδατα, βεβαίως η Ελλάδα έλκει κυριαρχικά δικαιώματα έως τα 200νμ. ή παραπάνω. Οτιδήποτε άλλο είναι μία επιχείρηση είτε να χαϊδέψουμε τα αυτιά των πολιτών, είτε να λαϊκίσουμε και να προσκομίσουμε κάποια συγκυριακά πολιτικά οφέλη», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεραπετρίτης δεν σκέφτηκε μόνος του να… τα μαζέψει, αλλά τού ζητήθηκε άνωθεν, αφού οι βολές που δέχθηκε ήταν πολλές από το γαλάζιο στρατόπεδο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33