05/12/2020 23:48:37

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Διακοπή για τις 6 Νοεμβρίου, αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο (Photos)

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Διακοπή για τις 6 Νοεμβρίου, αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο (Photos) - Media

 

Διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου και οι επόμενες συνεδριάσεις ορίστηκαν για 6 και 11 Νοεμβρίου. Το δικαστήριο σήμερα κλήρωσε τους 4 ενόρκους και προχώρησε σε διακοπή, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη που επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου το κοινό που θα μπορεί να παρευρεθεί στην αίθουσα θα είναι περιορισμένο λόγω του κορονοϊού, ενώ τη δίκη θα μπορούν να καλύψουν μόνο 5 δημοσιογράφοι.

Συγκέντρωση

Πριν την έναρξη της δίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο Αθηνών από ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς, με κεντρικό σύνθημα «Καταδίκη στους δολοφόνους του Zak/Zackie», οι συγκεντρωμένου ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο του. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δέγλερη.

Στο χώρο των δικαστηρίων εμφανίστηκε και ο Κ. Πλεύρης που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορούμενων αστυνομικών. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.