search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:26
MENU CLOSE

Προκλητικός Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο: «Ένας τοξικοαυτός μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί…» (Audio)

21.10.2020 09:45
Προκλητικός Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο: «Ένας τοξικοαυτός μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί...» (Audio) - Media

 

Για την Παρασκευή 6 Νεομβρίου διεκόπη το πρωί της Τετάρτης η δίκη της υπόθεσης του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Λίγο νωρίτερα, μέσω ραδιοφώνου, ο Άρης Πορτοσάλτε, επέλεξε να ασχοληθεί με την συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί έξω από το Εφετείο με αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη

και όχι αυτήν καθ’ αυτήν την υπόθεση.

Και το έκανε με ένα τρόπο που μόνο ανατριχίλα και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει.

«Ένας τοξικοαυτός μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί…», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε σε μια αποστροφή του λόγου του, αναφερόμενος σε έναν ανθρωπο που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο κέντρο της Αθήνας.

«Γιατί θα έχουμε σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες; Γιατί αρχίζει μια δεύτερη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου. Αυτού του ανθρώπου που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη, όπως και έπρεπε -μεταξύ μας. Έπεσε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγιναν πράγματα που δε θα έπρεπε να συμβούν, για να είμαστε καθαροί. Όποιος μπαίνει σε ένα μαγαζί μέσα… γιατί αυτός αποδείχτηκε ότι είναι τοξικοαυτός, δε θα μπω στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Έγιναν πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται σε μια κοινωνία, σύμφωνοι; Μπήκε κάποιος να κάνει διάρρηξη, θα ‘ρθει η αστυνομία να τον συλλάβει. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Θα μου πεις, εσύ εφάρμοσέ το στο σπίτι σου. Δεν μπαίνω στη κουβέντα, γιατί η μια κουβέντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανένα νόημα. Το ζήτημα είναι ότι γίνεται μια δεύτερη δίκη που κινητοποιεί πάλι ομάδες της κοινωνίας μας», είπε χαρακτηριστικά, σε ένα ρεσιτάλ μισανθρωπισμού και ρατσιστικού λόγου.

Αν δεν πιστεύετε ακούστε και το ηχητικό:

«Εγιναν πράγματα που δεν έπρεπε να συμβούν», το μοναδικό σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε για την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ πιο σύνθετη.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ουσιαστικά λιντσαρίστηκε μέρα μεσημέρι από τον κοσμηματοπώλη και έναν μεσίτη, πέρα από τη βία και τη συμμετοχή της αστυνομίας.

Όμως  για τον Άρη Πορτοσάλτε ο Ζακ ήταν «ένας τοξικοαυτός» που «μπήκε να ληστέψει ένα μαγαζί»…

Πηγή: katiousa.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30