26/11/2020 00:31:33

Χρυσοχοΐδης: Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο, όχι στον δρόμο - Η δικαιοσύνη αποφάσισε την κράτηση των ανηλίκων (Video)

Χρυσοχοΐδης: Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο, όχι στον δρόμο - Η δικαιοσύνη αποφάσισε την κράτηση των ανηλίκων (Video)  - Media

 

«Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο και όχι στον δρόμο. Κανείς δε θέλει να κυνηγάει 14χρονους. Οι ίδιοι αστυνομικοί είναι γονείς, έχουν παιδιά και το ξέρουν αυτό».

Αυτά δήλωσε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας την υπόθεση σύλληψης 8 μαθητών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και την μετέπειτα κράτησή τους στη ΓΑΔΑ.

«Η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη με απόφαση της οποίας ζητήθηκε και αποφασίστηκε η κράτηση των παιδιών» και πως «η ίδια η δικαιοσύνη και η προανάκριση πήρε αυτά τα μέτρα».

Αναφερόμενος ειδικά στην περίπτωση του 14χρονου Βαγγέλη, σχολίασε δε ότι «δεν απομονώθηκε κανένας νεαρός από την οικογένειά του και τη νομική του υπεράσπιση», προσθέτοντας πως «δεν απαγορεύτηκε ποτέ το αγόρι αυτό να δει τη μητέρα του ή το δικηγόρο του. Του επετράπησαν πολλές επισκέψεις, του επετράπησαν τα πάντα». 

Σημειώνεται ότι η κ. Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου, δικηγόρος ενός εκ των συλληφθέντων, είχε καταγγείλει ότι επικαλούμενοι τον κορωνοϊό, οι αστυνομικοί της ΓΑΔΑ τα πρώτα 24ωρα δεν επέτρεψαν στα ανήλικα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους ενώ αρχικά απαγόρευσαν στους συνηγόρους τους να τους μεταφέρουν καθαρά ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.