search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:34
MENU CLOSE

Γράφει ιστορία ο Πάπας Φραγκίσκος: Λέει «ναι» στον πολιτικό γάμο των γκέι (Video)

21.10.2020 15:06
Γράφει ιστορία ο Πάπας Φραγκίσκος: Λέει «ναι» στον πολιτικό γάμο των γκέι (Video) - Media
 
Ο Πάπας Φραγκίσκος αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση στο χώρο των ανώτατων ιερωμένων ανά τον κόσμο, οι ιδέες του είναι φιλελεύθερες και συντάσσονται με το πνεύμα της εποχής.
 
Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένο στον ίδιο και παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στο φεστιβάλ της Ρώμης ο Πάπας είπε για πρώτη επισήμως ότι εγκρίνει την πολιτική ένωση δύο ομοφυλοφίλων.
 
Η κίνηση αυτή του Ποντίφικα θεωρείται πραγματικά ιστορική, τόσο από συμβολική όσο και από ουσιαστική άποψη, καθώς έρχεται σε κόντρα με τις θέσεις της Καθολικής Εκκλησίας.

“Οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη μίας οικογένειας. Είναι παιδιά του Θεού, όπως όλοι μας. Πρέπει να επιτραπεί η πολιτική ένωση για να είναι κατωχυρωμένοι νομικά” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας σε μία όπως και να το δει κανείς ιστορική στιγμή.
 
Στη θητεία του ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αϊρες, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε εκφραστεί επίσης θετικά για τον πολιτικό γάμο αλλά από τη θέση του Πάπα το κάνει για πρώτη φορά.
 
Η κίνηση αυτή είχε ήδη προαναγγελθεί από στενούς συνεργάτες του και πλέον έγινε πράξη, γεγονός που ήδη κάνει το γύρο του κόσμου.
 
Πηγή: news247
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30