03/12/2020 00:04:40

Νέα προσφυγή συνταξιούχων στο ΣτΕ για τα αναδρομικά

Νέα προσφυγή συνταξιούχων στο ΣτΕ για τα αναδρομικά - Media
 
Αίτηση ακύρωσης της πρόσφατης απόφασης του Υπουργού Εργασίας που δεν προβλέπει επιστροφή μνημονιακών περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και ακόμα 3 σωματεία.
 
Ζητούν από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου την ακύρωση της υπ΄ αρθμ. Φ.11321/35005/1528 14.10.2020 απόφασης του υπουργού Εργασίας καθώς δεν προβλέπει την επιστροφή των σχετικών περικοπών των επικουρικών συντάξεων και των δώρων που επιβλήθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο, παρά το γεγονός ότι οι επίμαχες περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές με αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ.
 
Στην αίτησή τους οι συνταξιούχοι αναφέρουν όλες τις περικοπές που έχουν υποστεί κατά τα μνημονιακά χρόνια, που δεν περιλαμβάνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση, υποστηρίζουν ότι παραβιάζει το δεδικασμένο των υπ΄ αριθμ. 2287-2288/2015 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και επισημαίνουν ότι ο νομοθέτης δεν μπορεί «να θεσπίζει απόσβεση αναγνωρισμένων απαιτήσεων με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις».
 
Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.