search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για επενδύσεις: Θα τρίβετε τα μάτια σας

21.10.2020 16:48
Γεωργιάδης για επενδύσεις: Θα τρίβετε τα μάτια σας - Media

 

Όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απρόσκοπτα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9.

Όπως είπε ο υπουργός, «όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απολύτως απρόσκοπτα. Δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής “σταματάω, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία”. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές, διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις ανά την επικράτεια, «σας διαβεβαιώ ότι θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί».

Αμυντική βιομηχανία

Επίσης, ο υπουργός γνωστοποίησε σχετικά με την αμυντική βιομηχανία: «Μου ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ αλλά και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Ήδη, με το υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο».

ΕΣΠΑ

Σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, όπως είπε ο υπουργός: «Έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση. Όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19 είμαι περήφανος γιατί το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της ΕΕ. Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:03