search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:12
MENU CLOSE

Aντιπρόεδρος Τουρκίας: Θα συνεχίσουμε έρευνες και νότια της Κρήτης

22.10.2020 07:26
Aντιπρόεδρος Τουρκίας: Θα συνεχίσουμε έρευνες και νότια της Κρήτης  - Media

 

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάϊ ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως οι έρευνες αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτκής της Καθημερινής στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο Οκτάϊ στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε πως «εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να κάνουμε έρευνες και δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως ξέρετε κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη. σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνονται και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν η Άγκυρα δίνει σημασία στις αντιδράσεις της Ελλάδας τόνισε πως «όχι μόνο η Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε χώρα, οτιδήποτε και να πει, η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους, ούτε μια σταγόνα νερού. Όποιο κι αν είναι το κόστος. Εμείς απλά κάνουμε έρευνες στα δικά μας εδάφη, στη δική μας Γαλάζια Πατρίδα, τις δικές μας εργασίες. Όπως εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε κανέναν, έτσι δεν θα επιτρέψουμε να παρέμβει κανένας σε εμάς». 

Νέα NAVTEX

Χθες η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη Navtex από τον σταθμό της Αττάλειας για έρευνες του Oruc Reis σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά  απάντησε με αντι-Navtex από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48