06/12/2020 00:08:45

Ολλανδία - Βασιλικό ζεύγος: «Συγγνώμη» με διάγγελμα για το ταξίδι τους στην Ελλάδα (Video)

Ολλανδία - Βασιλικό ζεύγος: «Συγγνώμη» με διάγγελμα για το ταξίδι τους στην Ελλάδα (Video) - Media

 

Την «ειλικρινή του μεταμέλεια» με βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του εξέφρασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ, ζητώντας συγγνώμη για το ταξίδι του στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα και συνεπώς, τη μη συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις περί μη αναγκαίων μετακινήσεων.

Η ολλανδική βασιλική οικογένεια, τελικά, παρέμεινε στη χώρα μας μόλις μία ημέρα, μετά τη γενική κατακραυγή, τη στιγμή που η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς «μερικού lockdown».

Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη παραμένει στο στόχαστρο του κορωνοϊού, με τα ημερήσια κρούσματα να καταρρίπτουν ρεκόρ καθημερινά, ενώ όλο και περισσότερα κράτη προχωρούν σταδιακά προς «ήπια» lockdown με σκοπό την αποτροπή της διασποράς της COVID-19.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης δείχνει και η χθεσινή σύγκληση, από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, έκτακτης τηλεδιάσκεψης κορυφής με θέμα τον κορωνοϊό που θα πραγματοποιηθεί την 29η Οκτωβρίου. Εκεί, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. θα αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς η πανδημία δεν παρουσιάζει καμία τάση ύφεσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.