27/11/2020 21:23:45

Γιατί ο Γιάννης Λαγός τιμωρήθηκε με μεγαλύτερη ποινή ακόμα και από Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη

Χρυσή Αυγή: Ο Γιάννης Λαγός δεν μπορεί να συλληφθεί αν δεν αρθεί η ασυλία του - Θα λαμβάνει 6.000 ευρώ - Media

 

Εξαιτίας των συγχωνεύσεων στις πρόσθετες ποινές που είχε ο Γιάννης Λαγός σε σχέση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και την υπόλοιπη διευθυντική ομάδα της Χρυσή Αυγής, είχε τελικά βαρύτερη ποινή φυλάκισης κατά δύο μήνες σε σχέση με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και τον Ηλία Κασιδιάρη. 

Συγκεκριμένα οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος, Γερμενής και Παππάς, πέρα από τς βασικές ποινές των 13 χρόνων για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντιμετώπισαν την κατηγορία της οπλοκατοχής η οποία επισύρει πρόσθετη ποινή από 6 μήνες έως και ένα χρόνο.

Σε σχέση με τους παραπάνω όμως ο Λαγός είχε και 10 επιπλέον μήνες για παράβαση του Ν.456/1976/ περί χρήσης βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Έτσι λοιπόν στη συγχώνευση των 10 μηνών για τον παραπάνω νόμο συν τους 12 της παράνομης οπλοκατοχής προστέθηκαν κατά τη συγχώνευση 8 μήνες στα 13 χρόνια της βασικής ποινής, ενώ στο Μιχαλολιάκο που έχει 18 μήνες μόνο για οπλοκατοχή τελικά γράφτηκαν οι έξι.

Αναλυτικά οι προτάσεις της εισαγγελέως για όσους είχαν και άλλες κατηγορίες

Νίκος Μιχαλολιάκος:  18 μήνες και 800 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Ηλίας Κασιδιάρης: 8 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Γιάννης Λαγός: 10 μήνες και 600 ευρώ για Ν.456/1976/ 12 μήνες και 800 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

Γιώργος Γερμενής: 10 μήνες και 600 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.