search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:03
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δάκρυα χαράς και ανακούφισης από Μάγδα Φύσσα – Πολιτική Αγωγή (Videos)

22.10.2020 12:24
Δίκη Χρυσής Αυγής: Δάκρυα χαράς και ανακούφισης από Μάγδα Φύσσα - Πολιτική Αγωγή (Videos) - Media

 

Συγκλονιστηκές σκηνές εκτυλίχθηκαν έξω από το κτίριο του Εφετείου μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ότι η «διευθυντική ομάδα» και τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν κανονικά τις ποινές τους.

Η Μάγδα Φύσσα, φιγούρα-σύμβολο του αγώνα για την δίκη και καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης, ξέσπασε σε δάκρυα χαράς μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, ενώ σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, αφού ευχαρίστησε την Πολιτική Αγωγή και όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στον αγώνα της, τόνισε ότι η απόφαση «δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε να ήταν ένας από τους σακατεμένους που έχουν αφήσει αλλά τουλάχιστον ζουν».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των Αιγυπτίων αλιεργατών, Θανάσης Καμπαγιάννης, φανερά συγκινημένος, υπογράμμισε ότι «σήμερα είναι μία μέρα νίκης και δικαίωσης που κλαίμε, αλλά κλαίμε από χαρά», προσθέτοντας ότι «σήμερα δεν είναι μέρα που μπορούμε να πανηγυρίζουμε όψιμα», ενώ τόνισε ότι «στο πρόσωπο της Μάγδας και του Παύλου Φύσσα δικαιώνονται όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες που όρθωσαν το ανάστημα τους μπροστά στη Χρυσή Αυγή. Στο πρόσωπο του, του Αμπουζίντ Εμπάρακ και του Σαχζάτ Λουκμάν δικαιώνονται οι δεκάδες μετανάστες που χτυπήθηκαν, μαχαιρώθηκαν ή ακόμα δολοφονήθηκαν από τη ναζιστική οργάνωση. Στο πρόσωπο των κουμουνιστών συνδικαλιστών δικαιώνονται οι εργάτες και οι εργάτριες που βγάζουν το μεροκάματο τους και την ίδια στιγμή είναι μαχητές της τάξης τους, συνδικαλιστές και κουμουνιστές».

«Είναι μέρα που εξακολουθούμε να ζητάμε δικαιοσύνη. Απέναντι στην οικογένεια Φύσσα, είχαμε χρέος και θεωρούμε ότι το εκπληρώσαμε και θα συμπορευθούμε κι στο εφετείο για να υπερασπιστούμε αυτή την απόφαση. Τα θύματα ζητούν δικαιοσύνη και αποζημίωση. Θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για αυτούς» τόνισε.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο συνήγορος του ΠΑΜΕ, Κώστας Παπαδάκης, υπογράμμισε ότι «η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και νομιμοποιησης της ναζιστικής εγκληματικής βίας δεν πέρασαν στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό, με την ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, έβαλε οριστική ταφόπετρα. Η σημερινή δίκη μένει στην ιστορία γιατί απέρριψε όλο το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας των προηγούμενων ημερών και της προσπάθειας παρέλκυσης μέχρι και την τελευταία στιγμή από αρκετούς κατηγορουμένους. Και φυσικά δεν μάσησε στις παιδιάστικες δικαιολογίες. Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τη Μαγδα Φύσσα και τα θυματα της Χρυσής Αυγής»»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:02