search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12
MENU CLOSE

Κύπρος: Αναλαμβάνει καθήκοντα στα Κατεχόμενα ο Τατάρ – Στην τελετή ορκωμοσίας και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι

23.10.2020 05:22
Κύπρος: Αναλαμβάνει καθήκοντα στα Κατεχόμενα ο Τατάρ - Στην τελετή ορκωμοσίας και ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι - Media

 

Ο νέος ηγέτης των Kατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, αναλαμβάνει σήμερα, Παρασκευή, καθήκοντα ενώ σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα θα πραγματοποιηθεί ειδική «τελετή ορκομωσίας».

Σε αυτήν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τα κατεχόμενα, αναμένεται να παραστεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, προκειμένου να συγχαρεί τον Ερσιν Τατάρ, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις Τουρκίας-ψευδοκράτους και για περιφερειακά ζητήματα.

Η τελετή θα είναι κλειστή για το κοινό και τα ΜΜΕ. 

«Δεν γίνεται να συζητείται μόνο η ομοσπονδία, πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και εναλλακτικές. Εδώ και 50 χρόνια συνομιλιών, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να παρακαθίσουμε σε συνομιλίες με όρους και προϋποθέσεις» τόνισε σε συνέντευξή στη Haber Kibris ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, μόλις πριν λίγες μέρες, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάϊ ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως οι έρευνες αυτές θα επεκταθούν και νότια της Κρήτης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτκής της Καθημερινής στην Κωνσταντινούπολη. 

Ο Οκτάϊ στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ανέφερε πως «εμείς στην υφαλοκρηπίδα μας και οποιοδήποτε σημείο μπορούμε να κάνουμε έρευνες και δεν χρειαζόμαστε την άδεια ή την έγκριση κανενός. Όπως ξέρετε κάποια στιγμή αποσύραμε τα πλοία μας στα πλαίσια της συμφωνίας με την Ελλάδα. Όμως τώρα συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας. Σε αυτή την περιοχή περιλαμβάνεται και η περιοχή που προκύπτει μετά τη συμφωνία ΑΟΖ με τη Λιβύη. σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνονται και οι περιοχές που βρίσκονται νότια της Κρήτης. Θα συνεχίσουμε».

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν η Άγκυρα δίνει σημασία στις αντιδράσεις της Ελλάδας τόνισε πως «όχι μόνο η Ελλάδα αλλά οποιαδήποτε χώρα, οτιδήποτε και να πει, η Τουρκία δεν παραχωρεί ούτε μια σπιθαμή εδάφους, ούτε μια σταγόνα νερού».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:12