01/03/2021 15:00:42

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στα πτηνοτροφεία Πίνδος - Πολλά κρούσματα σε πτηνοσφαγείο της Εύβοιας

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στα πτηνοτροφεία Πίνδος - Πολλά κρούσματα σε πτηνοσφαγείο της Εύβοιας  - Media

 

Λουκέτο για ένα τριήμερο βάζουν οι εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» και αναστέλλεται η λειτουργία τους προκειμένου να γίνει απολύμανση στους χώρους μετά από κρούσματα Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων.

Το κλείσιμο της μονάδας έκανε γνωστό ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μέχρι στιγμής από κανέναν επίσημο φορέα δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ενώ από την Διοίκηση του Πτηνοτροφικού δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση.

Οι πρώτες πληροφορίες για ύπαρξη κρουσμάτων έφτασαν χθες το πρωί και εν πολλοίς επιβεβαιώθηκαν από τον μεγάλο αριθμό για το Νομό Ιωαννίνων -32 συνολικά- που ανακοινώθηκαν το απόγευμα.

Σήμερα φαίνεται ότι υπήρξε συνέχεια με αποτέλεσμα την απόφαση για τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Έτσι όπως έγινε γνωστό από τον Περιφερειάρχη η επιχείρηση για κλείσει για ένα τριήμερο προκειμένου να γίνουν εκτενείς απολυμάνσεις στους χώρους και το προσωπικό θα επιστρέψει αφού πρώτα υποβληθεί σε τεστ υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ.

Κρούσματα και σε πτηνοσφαγείο στην Εύβοια

Κρούσματα Covid-19 εντοπίστηκαν και στο πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε. τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου τροφίμων και ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας ανέρχονται σε 18, σε έναν εργασιακό χώρο που δουλεύουν λιγότεροι από 100 εργαζόμενοι, επιβεβαιώνοντας ότι οι εργασιακοί χώροι μπορούν να αποτελέσουν μαζικούς χώρους διασποράς του κορωνοϊού.

Τώρα συμπτώματα γρίπης έχουν εμφανίσει επίσης εργαζόμενοι στο πτηνοσφαγείο της ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ που βρίσκεται στον Πισσώνα Ευβοίας, σε κοντινή απόσταση από το πτηνοσφαγείο της ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ Α.Ε..

Στις επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων-ποτών φαίνεται να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πιθανά λόγω της παραγωγικής διαδικασίας που σε πολλές περιπτώσεις απαιτεί ο ένας εργαζόμενος να είναι δίπλα στον άλλο, να πιάνουν και να επεξεργάζονται διαδοχικά το ίδιο προϊόν ενώ ρόλο παίζουν και οι συνθήκες (κλειστοί χώροι, υγρασία, αερισμός κτλ). Δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι μαζικά κρούσματα σε εργασιακούς χώρους στη χώρα μας, μέχρι τώρα τουλάχιστον, έχουν εκδηλωθεί κυρίως σε επιχειρήσεις του κλάδου.

Να θυμίσουμε ότι ο κλάδος τροφίμων έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία καθώς 114 κρούσματα εμφανίστηκαν σε εργοστάσιο κομπόστας στην Πέλλα, 191 κρούσματα σε κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.