search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Μάσκες παντού: Τι θα ισχύσει για τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους και γυμναστήρια

23.10.2020 13:13
Οι 8 λόγοι για να ξεκινήσεις περπάτημα ή τρέξιμο στην καραντίνα - Media

 

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, στις περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και πορτοκαλί επίπεδο λόγω κορονοϊού, προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες που αγαπούν το τρέξιμο σε πάρκα και γήπεδα, καθώς και σε όσους αθλούνται στα γυμναστήρια.

Σύμφωνα με το news247.gr τα νέα μέτρα θα εξειδικεύσει κατά την ενημέρωση σήμερα στις έξι το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι δρομείς, την ώρα που τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους, δεν θα φορούν μάσκα. Επίσης δεν αλλάζει κάτι στα γυμναστήρια, όπου και πάλι οι αθλούμενοι ατομικά δεν θα φορούν μάσκα, αλλά θα τηρούν αποστάσεις και θα λαμβάνουν μέτρα, όπως για παράδειγμα η κάλυψη του μηχανήματος ασκήσεων με μία πετσέτα και η χρήση αντισηπτικού.

Υπενθυμίζεται ότι:

Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί), λαμβάνονται μέτρα για προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές. Ο μέγιστος αριθμός αθλούμενων ανά εγκατάσταση μειώνεται κατά το ήμισυ, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στους εσωτερικούς χώρους, προβλέπεται ατομική αθλητική προπόνηση, σύμφωνα με τους κανόνες των γυμναστηρίων.

Στα γυμναστήρια, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου. Υποχρεωτική είναι επίσης η μάσκα στην ομαδική άσκηση, όχι όμως στην ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) εφόσον τηρούνται αποστάσεις δύο μέτρων και επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ. Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων και ντους.

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο), επιτρέπεται μόνο ατομική άθληση και αναστέλλεται η λειτουργία των γυμναστηρίων.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι στις ίδιες περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί. Εξαιρούνται, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:06