search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:33
MENU CLOSE

Ανησυχία στη δύση: Και η Κίνα μπαίνει δυναμικά στην κούρσα των υπερηχητικών όπλων (Photo/Video)

23.10.2020 17:54
Ανησυχία στη δύση: Και η Κίνα μπαίνει δυναμικά στην κούρσα των υπερηχητικών όπλων (Photo/Video) - Media

 

Ενδιαφέρον και ανησυχία έχει προκαλέσει στις δυτικές ένοπλες δυνάμεις και στους στρατιωτικούς αναλυτές ένα βίντεο που απαθανάτησε ένα κινεζικό βομβαρδιστικό να μεταφέρει ένα άγνωστο όπλο, που εικάζεται ότι είναι υπερηχητικό οπλικό σύστημα.

Στο βίντεο ένα βομβαρδιστικό Η-6Ν της πολεμικής αεροπορίας της Κίνας φαίνεται να μεταφέρει στην κοιλιά του έναν… αγνώστου ταυτότητας πύραυλο, ο οποίος, βάσει των υπαρχόντων δεδομένων, προσιδιάζει με Υπερηχητικό Όχημα.

Τα όπλα αυτά είναι ικανά να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να εκτελούν μανούβρες αποφυγής εχθρικών πυρών ακόμα και σε χαμηλό ύψος, ενώ μπορούν να φέρουν κεφαλές συμβατικής και πυρηνικής γόμωσης.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Κίνα από το 2018 αναπτύσσει τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, και το 2019 ενέταξε στα όπλα της και το υπερηχητικό όχημα DF-ZF, το οποίο εκτοξεύεται από το έδαφος, εξ ου και η ανησυχία για το αν πλέον μπορεί να εκτοξευτεί και εν πτήσει από αεροσκάφος.

Ακόμα, βέβαια, δεν είναι γνωστό σε ποια φάση βρίσκεται η Κίνα στην ανάπτυξη τέτοιων όπλων και αν αυτό που φαίνεται στο βίντεο δεν είναι κάτι άλλο εκτός από μια «μακέτα» σε φυσικό μέγεθος και βάρος για δοκιμές.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι με τα υπερηχητικά οχήματα η Κίνα ενδεχομένως μπαίνει και αυτή σε μια κούρσα όπου ήδη η Ρωσία έχει το πάνω χέρι και οι ΗΠΑ προσπαθούν να βρουν λύσεις.

Πληροφορίες: Defense News

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:32