search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48
MENU CLOSE

Σλοβακία: Ημερήσιος αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

24.10.2020 09:18
Σλοβακία: Ημερήσιος αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού - Media

 

Η Σλοβακία ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα 2.890 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός μέχρι στιγμής, καθώς η χώρα ξεκινά ένα πειραματικό πρόγραμμα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ.

Στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 159 θάνατοι από covid-19.

Χιλιάδες Σλοβάκοι έκαναν ουρές χθες Παρασκευή στις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, συμμετέχοντας σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού δεν εξετάζονται παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν και κάποιοι επέλεξαν να πάνε να κάνουν το τεστ.

Το τεστ αντιγόνου που χρησιμοποιείται δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά, ενώ οι σλοβακικές αρχές για να παρακινήσουν τους πολίτες να υποβληθούν σε τεστ προειδοποίησαν ότι όσοι βρεθούν αρνητικοί θα υποβάλλονται σε λιγότερο περιοριστικά μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους για να πάνε στη δουλειά τους, να κάνουν περιπάτους ή να επισκέπτονται γραφεία και τράπεζες.

Όσοι δεν κάνουν το τεστ θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερους περιορισμούς, ανάμεσά τους και η απαγόρευση χρήσης των δημόσιων συγκοινωνιών.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να επεκτείνει την εκστρατεία διεξαγωγής τεστ σε όλη τη χώρα σε δύο φάσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου ως την 1η Νοεμβρίου και η δεύτερη από τις 6-8 Νοεμβρίου.

Προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα κλείσουν για ένα μήνα τα περισσότερα σχολεία, ενώ θα αυστηροποιηθούν οι περιορισμοί στις τέσσερις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας.

Ήδη στη Σλοβακία απαγορεύεται η κατανάλωση γευμάτων σε εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, ενώ θα κλείσουν πισίνες, γυμναστήρια και θέατρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48