search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:14
MENU CLOSE

«Οργώνοντας» ο στόλος το Αιγαίο παρακολουθεί τις κινήσεις του Oruc Reis (Photo)

25.10.2020 14:04
«Οργώνοντας» ο στόλος το Αιγαίο παρακολουθεί τις κινήσεις του Oruc Reis (Photo) - Media

 

Οι Ενοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, παρακολουθώντας ανελλιπώς το Oruc Reis. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στο Αιγαίο, παρακολουθώντας από κοντά, τόσο τις ενέργειες του πλοίου, όσο και του πολεμικού στολίσκου που το συνοδεύει.

Παράλληλα το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε «παράνομη» τη νέα τουρκική Navtex τονίζοντας ότι συνεχίζει να κλιμακώνει την προκλητική συμπεριφορά της γείτονος. Ταυτόχρονα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η Αγκυρα λειτουργεί ως κράτος-παρίας στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση συμμάχων και εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Ολα αυτά είναι απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν υποχωρεί διόλου απέναντι στην Τουρκία. Το αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες ντοκουμέντο του ΓΕΕΘΑ που δημοσιεύονται στο ethnos.gr.

Όπως αναφέρουν από το Πεντάγωνο, «οι Ενοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και τηρούν άμεση ετοιμότητα αντίδρασης, διατηρώντας ψυχραιμία, εκμεταλλευόμενες στο έπακρο τον επαγγελματισμό και την αξιοσύνη του προσωπικού τους αλλά και την αξιοπιστία των μέσων τους».

Ενοπλες Δυνάμεις
(copyright: ΓΕΕΘΑ)
Ενοπλες Δυνάμεις
Ενοπλες Δυνάμεις
(copyright: ΓΕΕΘΑ)
enoples-dynameis5.jpg
(copyright: ΓΕΕΘΑ)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:13