search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:10
MENU CLOSE

Λευκορωσία: Συλλήψεις διαδηλωτών και χρήση δακρυγόνων – Αναφορές για πυροβολισμούς

25.10.2020 14:31
Λευκορωσία: Συλλήψεις διαδηλωτών και χρήση δακρυγόνων - Αναφορές για πυροβολισμούς - Media

 

Δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα, από την αστυνομία στην πόλη Λίντα που βρίσκεται στα δυτικά της Λευκορωσίας.

Οι συλλήψεις έγιναν στη διάρκεια διαδήλωσης, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την περιφερειακή υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας.

Η αστυνομία προχώρησε στη χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών σύμφωνα με το RIA.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν καθώς τα μεσάνυχτα λήγει ένα τελεσίγραφο προς τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο και αναφορικά με την παραίτησή του.

Πρόκειται για το τελευταίο τελεσίγραφο, εδώ και 11 εβδομάδες που διαρκούν οι διαδηλώσεις, μετά το αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας ελέγχει αναφορές για πυροβολισμούς σε συγκρούσεις μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και διαδηλωτών, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ίδιο υπουργείο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν με αφορμή ένα τελεσίγραφο για την παραίτηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, το οποίο λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα, ενώ συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο δρόμο προς το Παλάτι της Ανεξαρτησίας, στην πρωτεύουσα Μινσκ.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες φέρονται να έκαναν χρήση τουλάχιστον δέκα χειροβομβίδων κρότου για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τους ανταποκριτές τους, στην περιοχή των επεισοδίων.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας επιβεβαίωσε την ανάπτυξη όπλων καταστολής των ταραχών, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:10