search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:48
MENU CLOSE

Ταραξίες προκάλεσαν επεισόδιο σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων ανοιχτά του Σάουθαμπτον

25.10.2020 21:05
Ταραξίες προκάλεσαν επεισόδιο σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων ανοιχτά του Σάουθαμπτον - Media

 

Με παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας αποκαταστάθηκε ο έλεγχος του πληρώματος επί του πλοίου Nave Andromeda, της Αγγελικής Φράγκου, στο οποίο επτά λαθρεπιβάτες προκάλεσαν βίαια επεισόδια ενώ προσέγγιζε το λιμάνι του Σάουθαμπτον.

Σύμφωνα με το Associated Press, το βίαιο περιστατικό με πρωταγωνιστές τους επτά λαθρεπιβάτες έλαβε χώρα στη θάλασσα της Μάγχης. Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές, κανείς δεν τραυματίστηκε ενώ οι ταραξίες τέθηκαν υπό κράτηση.

Μόλις έγινε γνωστό το βίαιο περιστατικό, στο σημείο έσπευσαν δύο ελικόπτερα ενώ οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση πλεύσης σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων. Το Nave Andromeda είχε αποπλεύσει από το Λάγος της Νιγηρίας στις 6 Οκτωβρίου και θα έδενε στο Σάουθαμπτον της Βρετανίας στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα. Για αρκετή ώρα ωστόσο πραγματοποιούσε κύκλους κοντά στο Isle of Wight.

Πρώην στέλεχος του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, που μίλησε στο Associated Press, σημείωσε ότι πιθανότατα οι ταραξίες δημιούργησαν προβλήματα καθώς το πλοίο πλησίαζε το λιμάνι, και το πλήρωμα απομακρύνθηκε από τις ακτές ώστε ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη να μην επηρεάσει τους κατοίκους, καθώς το πλοίο ήταν πλήρως φορτωμένο με πετρέλαιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:48