search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28
MENU CLOSE

Τηλεόραση: Γιατί η φετινή χρονιά είναι η πιο δύσκολη σεζόν για τα κανάλια;

26.10.2020 06:54
Τηλεόραση - ΣΚΑΪ: Τι σχεδιάζει ο σταθμός για την επόμενη σεζόν  - Media

 

Ακόμη πιο σκληρή θα είναι η φετινή τηλεοπτική σεζόν, με τα έσοδα να μειώνονται σημαντικά καθώς τα έσοδα από τη διαφήμιση θα κυμανθούν περίπου στα 210 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα που έχουν κάνει οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ. Το έλλειμα των 90 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στη λειτουργία δύο ιδιωτικών σταθμών μεσαίας απήχησης και δεν μπορεί να καλυφθεί με τα δεδομένα της αγοράς σήμερα. Συνολικά, άλλα 300 εκατ. ευρώ χάνονται από διαφήμιση και συνδρομές σε ξένα δίκτυα επικοινωνίας, τα οποία αρνείται να φορολογήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Η δεύτερη παράμετρος είναι η είσοδος της ΕΡΤ στη μυθοπλασία, με τις σειρές «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Τα Καλύτερα μας Χρόνια» και «Η Τούρτα της μαμάς», που κερδίζουν τηλεοπτικό κοινό, κόβοντας μερίδιο τηλεθέασης από την αγορά. Πίσω από την επιτυχία αυτή βρίσκονται πρόσωπα με σημαντική διαδρομή στο Mega, ο Νίνο Ελματζιόγλου, μέλος του ΔΣ, και η σημερινή ηγεσία της ΕΡΤ, που έκαναν τη σωστή επιλογή, επενδύοντας στη μυθοπλασία, σε αντίθεση με άλλες επιλογές, που αποδείχθηκαν κατώτερες του μετρίου, όπως φαίνεται και από τα νούμερα της τηλεθέασης, ή τον χαμό που επικρατεί στο ραδιόφωνο. Η επιστροφή της ΕΡΤ στον ανταγωνισμό αναγκάζει τους ιδιωτικούς σταθμούς να την υπολογίζουν στον προγραμματισμό τους.

Πηγή: tvnea

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28