25/11/2020 22:09:15

Κορωνοϊός - Λινού: «Σε οκτώ μέρες τα κρούσματα θα έχουν διπλασιαστεί» (Video)

Κορωνοϊός - Λινού: «Σε οκτώ μέρες τα κρούσματα θα έχουν διπλασιαστεί» (Video) - Media

 

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τη χώρα μας με τα κρούσματα του κορωνοϊού να κινούνται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στην “Ώρα Ελλάδος” του Open εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη, σημειώνοντας ότι οι επόμενες ημέρες θα δείξουν κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα αποτελέσει ανάχωμα στην διασπορά, που έχει πάρει την ανηφόρα καθώς μέσα σε 8 ημέρες έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου είχαμε 508 κρούσματα, ενώ στις 24 Οκτωβρίου τα κρούσμτα είχαν φτάσει στα 935.  

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα. Θα έχουμε δραματική αύξηση. Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού» τόνισε, επισημαίνοντας:

«Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα».

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίστηκε όμως και η Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι «τα νοσοκομεία δεν θα μπορέσουν να διαχειριστούν 2.000 κρούσματα την ημέρα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.