search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:48
MENU CLOSE

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις αλλά στην ΕΕ ακόμα το… σκέφτονται πώς θα αντιδράσουν

26.10.2020 12:14
erdogan-eu.jpg

 

Η ΕΕ θα σκεφτεί πώς θα δράσει εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, ερωτηθείς για τη στάση της Άγκυρας μετά και τις τελευταίες επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η θέση όπως εκφράστηκε από τον ύπατο εκπρόσωπο στο twitter αντικατοπτρίζει τη θέση της ΕΕ. Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις επίσης από τα κράτη-μέλη σχετικά με τα απαράδεκτα σχόλια του Προέδρου Ερντογάν» ανέφερε ο Πίτερ Στάνο υπογραμμίζοντας ότι «η θέση της ΕΕ είναι ξεκάθαρη»

«Οι θέσεις των 27 κρατών-μελών αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα συμπεράσματα του τελευταίου Συμβουλίου και του Συμβουλίου στις αρχές Οκτωβρίου. Εάν η Τουρκία συνεχίσει με τις προκλήσεις, με τις εντάσεις εναντίον της ΕΕ ή εναντίον κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε σε σχέση με αυτές τις ενέργειες και τις δηλώσεις», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Στάνο επανέλαβε ότι η ΕΕ είναι αλληλέγγυα με τα κράτη-μέλη, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία.

Όλα τα παραπάνω βέβαια αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά την ανυπαρξία βούλησης από μέρους των ηγετικών κρατών της ΕΕ να δηλώσουν έστω ότι θα επιβληθούν κυρώσεις, γεγονός που μάλλον αποθρασύνει την τουρκική προκλητικότητα παρά την κατευνάζει, όπως δείχνουν και όλα τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολή Μεσόγειο, τη Λιβύη, ακόμα και τον Νότιο Καύκασο. 

Να σημειωθεί πάντως ότι χθες ο Ερντογάν εμφανίστηκε επιθετικός ακόμα και κατά των ΗΠΑ σε ομιλία του φωνάζοντας: «Κάποιοι Αμερικανοί λένε πως αν χρειαστεί θα επιβάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία. Δεν ξέρετε με ποιον χορεύετε! Όποιες είναι οι κυρώσεις σου, μην αργείς, να τις επιβάλλεις! Εμείς κάναμε το βήμα μας για τα F35 σας τα πληρώσαμε όμως δεν μας τα παραδώσατε. Μας είπατε επιστρέψτε τους S-400 στην Ρωσία. Εμείς δεν είμαστε ένα κράτος φυλάρχων! Είμαστε η Τουρκία!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:48