search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:46
MENU CLOSE

Πειραιάς: Ρυμουλκείται με κλίση το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού – Το εμβόλισε εμπορικό (Photos)

27.10.2020 06:37
Πειραιάς: Ρυμουλκείται με κλίση το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού – Το εμβόλισε εμπορικό (Photos) - Media

 

Στο Ναυσταθμό της Σαλαμίνας ρυμουλκείται το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού το οποιο κόπηκε στα δύο σήμερα στις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά  έπειτα από σύγκρουση με μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk που «πέρασε απο πάνω» του! Ειδικότερα, το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston» με σημαία Πορτογαλίας προσέκρουσε στο ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ». 

Το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων. Δύο τουλάχιστον είναι οι τραυματίες από τη σύγκρουση και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι δύο τραυματίες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφοριες έχουν υποστεί καταγματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Συνολικά το «Καλλιστώ» είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Έχει δοθεί ήδη εντολή εγκατάλειψης του πλοίου.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων.

Η ανακοίνωση του ΠΝ έχει ως εξής: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Η ταυτότητα του Καλλιστώ

Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

 

Το εμπορικό πλοίο «Maersk Launceston»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:46