search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:37
MENU CLOSE

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Οι παπάδες υπεράνω του νόμου – Η απάντηση για τις μάσκες που δεν έπεισε κανέναν

27.10.2020 09:24
Μέτρα για τον κορωνοϊό: Οι παπάδες υπεράνω του νόμου - Η απάντηση για τις μάσκες που δεν έπεισε κανέναν - Media

 

Να δικαιολογήσει τα… αδικαιολογήτα προσπάθησε το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος σχετικά χθεσινές εικόνες από τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης με τους ιερείς που δεν φορούσαν μάσκες. αλλά και τις εικόνες συνωστισμού έξω από ναό.

Ο πατέρας Γεώργιος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε αρχικά ότι βάσει της νέας ΚΥΑ «οι λειτουργοί και ιεροψάλτες, το απαραίτητο προσωπικό, όταν τελείται η θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες δεν φορούν μάσκα».

«Η λιτάνευση δεν είναι μέσα στους χώρους της πόλης καθώς δεν επιτρέπεται. Ο αυλόγυρος είναι κομμάτι του ναού, είναι συνέχεια της θείας λειτουργίας», απάντησε ερωτηθείς για το γεγονός ότι ιερείς και Ιεράρχες δεν φορούσαν μάσκα ούτε κατά τη λιτάνευση.

Πάντως από τον περασμένη Μάρτιο και από τότε που άρχικα να μπαίνουν σε εφαρμογή περιοδικά περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων και των παπάδων επιδεικνύουν επιδεικτική αδιαφορία για την τήρηση των μέτρων.

Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να δήλωσε ξανά την Δευτέρα ότι «κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των μέτρων», η δήλωση σου όμως φαντάζει υποκριτική και μόνο.

Και αυτό γιατί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση επέλεξε απέναντι στα συνεχή φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού από κληρικούς να κλείνει συνεχώς τα μάτια, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι ίδιοι άνθρωποι, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσαν με μεγάλη ευκολία να «χρέωσουν» την έκρηξη των κρουσμάτων σε διαδηλώσεις όπως στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη ή τις πλατείες, όταν πρόκειται για την εκκλησία χάνουν την μιλιά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15